Izrazito toplo vrijeme za ovo doba godine zadaje ogromne probleme građanima naše zemlje. Cvijeće je ponovo počelo da cvate, voće i povrće daje nove plodove, a meteoropate imaju ozbiljnih problema sa svojim zdravljem. Kako ovo nije doba godine kada u našoj zemlji treba da bude više od 25 stepeni Celzijusa građani su zamoli ljeto da napusti BiH.

“Toplo vrijeme u ovo doba godine stvarno nije poželjno za bilo koga. Imamo ogromne zdravstvene probleme izazvane vremenom i to nas je stvarno utuklo. Ja kao dugogodišnji meteoropata ne znam koliko ću još dugo moći ovako izdržati. Mislim da bi bilo najbolje da ljeto iz ovih stopa napusti BiH. Ja znam da je naša zemlja poznata po svojoj gostoljubivosti, ali što je previše, previše je. Ovim putem još jednom apelujem na ljeto da ode što prije iz BiH kako ne bi imali ozbiljnih posljedica”, rekao je Alen Glavobolja, predsjednik Udruženje meteoropata BiH.

Usprkos molbi građana ljeto bi se u našoj zemlji moglo izdržati još koji dan.

“Meni je ovdje lijepo i svi mi se obrađuju kada dođem što nije slučaj u nekim drugim državama. Građani su gostoljubivi i jako mi je lijepo kada sam ovdje. Nažalost ovo nije doba godine kada treba da budem u BiH, ali nekako sam se udomaćio i nikako ne mogu da odem. Iskreno sada je vrijeme jeseni i zime, a ja ne znam gdje ću sa sobom. Ne mogu više ni onih tropskih krajeva ni Australije. Meni je najbolje u BiH i tu želim da ostanem zauvijek”, poručilo je Ljeto.