Instagram profil Džejle Ramović svakodnevno posjeti nekoliko desetina hiljada građana naše zemlje. Mnogi na njenom profilu saznaju za neki novi trend, a mlada Džejla uživa veliku popularnost. Međutim, njeni fanovi zgroženi su njenim ponašanjem i zamjeraju joj što se još uvijek nije oglasila povodom trenutne političke situacije u BiH.

“Naša zemlja prolazi kroz teško razdoblje i nije nam lako. Teški izbori su iza nas i sada još ovo formiranje vlasti nas ubija u pojam. Ne znamo više ni sami šta da mislimo pa onda tražimo neke savjete ili mišljenja poznatih osoba. Obzirom da je Džejla naša kraljica mi svakodnevno čekamo da ona nešto kaže na ovu temu, ali ona to nikako da uradi. Sada smo već malo tužni zbog toga i mogu vam reći da joj zamjeramo. Mi u nju gledamo kao u uzora i vodilju, a ona nama ovako vraća”, rekao je Harun Kruškica, vlasnik Instagram profila @Džejla4ever.

Ostali fanovi također su kritizirali mladu pjevačicu i optužili je za neodgovorno ponašanje.

“Ona nama mora reći šta misli o političkoj situaciji kako bi se mi mogli složiti sa tim njenim mišljenjem. Mene ta politika lično uopšte ne zanima, ali zanima me šta Džejla misli o svemu tome. Ne znam šta čeka do sada, ali primijetili smo otkako je otišla u Barselonu da se malo ulijenila i zaboravila na nas koji svaki dan počinjemo ulaskom na njen profil na Instagramu. Mislim da mi kao njeni fanovi to nismo zaslužili i sve ovo neka ide njoj na dušu. Teško mi je ovo govoriti, ali tako je kako je”, poručila je obožavateljica Džejle Ramović koja je željela ostati anonimna.