Prije par dana najavljen je veliki koncert legendarnog Stinga u Sarajevu. Glavnim gradom, ali i cijelom BiH zavladala je ogromna euforija zbog koncerta. Međutim, ona nije dugo trajala. Euforija je splasla onog trena kada su objavljene cijene karata za koncert. Cijena karte od 99 KM nije pristupačna za građane BiH. Zbog toga se neformalna grupa građana mahom ljubitelja Stinga obratila Vladi FBiH i tražila da im sufinancira kupovinu karte za ovaj događaj.

“Bili smo jako sretni kada smo čuli da Sting napokon dolazi u Sarajevo. Malo je falilo da me srce opali kad sam vidio koje su cijene. Mi smo siromašna zemlja i mislim da se to moralo uzeti u obzir kada su se formirale cijene. Naš narod je navikao na cijene karti od 5-10 KM i sve preko toga je puno. Mislimo da će dvorana biti poluprazna ako ovakve cijene ostanu i da ćemo se zbog toga obrukati”, rekao je Enver “Pustinjska ruža” Žica, osnivač fan grupe na Facebooku “Sting BiH”.

Grupa građana okupljena oko gospodina Envera Žice poslala je dopis Vladi FBiH u kojem traže pomoć za kupovinu karti.

“Poslali smo dopis i smatramo da je fer i pošteno da nam pomognu. Neki od članova grupe morali su kredit da podignu kako bi mogli kupiti karte. Mislimo da bi bilo lijepo od njih da nam sufinanciraju nekih 80-90% iznosa a za ostalo ćemo se mi sami snaći. Mi nismo zahtjevni pa bismo pristali i da koncert gledamo sa partera gdje su karte jeftinije. Nadamo se pozitivnom odgovoru”, dodao je gospodin Enver “Pustinjska ruža” Žica.