Nekoliko sati nakon što je Aleksandar Vučić primio Predsjednika Ruske Federacije, Vladimira Putina i najavio ogroman prosperitet države, građani se već osjećaju bolje i vide promjene.

Naime, dva dana poslije posjete ovog velikog lidera, napravili smo anketu među građanima. Većina tvrdi da već bolje žive i da se prosperitet osjeća u zraku.

“Ja sam danas išla na pijacu i za redovnih 200 dinara kupovala ono šta bih željela da pravim taj dan da se jede. Većinom je to bilo nekih pola kile povrća. Međutim, danas je to već bilo 600 grama, što je 100 grama više nego inače. Vjerujem da to imam zahvaliti posjeti Vladimira Putina, jer je naš predsjednik najavio da će njegova posjeta donijeti mnogo dobroga našoj zemlji i evo već se vidi pomak. Nadam se da će se ovaj dobar trend nastaviti i da će naši ljudi konačno početi bolje da žive. Željela bih da se zahvalim svim prijateljima Rusima, a posebno njihovom predsjedniku zato što su mi omogućili ovo”, rekla je Radmila Šerković iz Niša.

Za naš portal, ovaj slučaj je komentarisao i Ljubomir Šapica, odgajatelj pasa šarplaninaca, mješanaca sa janjadima, iz čijeg legla Paša, psić kojeg je Putin dobio na poklon od Vučića.

“Moje leglo i moji štenci su doživjeli procvat. Imao sam već 20 poziva i rezervisana su mi četiri naredna okota i to po 2000 eura po štenetu. Ja sam presretan. Da hoće Bog dati, da nam dođe Vladimir svako malo, ja bih mu i dijete jedno poklonio ako treba. Meni na ulazu u kuću stoji njegova slika. Hvala Vladimire. Hvala Aleksandre”, oduševljeno je reagovao Šapica.