Prekrasno miholjsko ljeto je obasjalo naš grad, i dok većina građana pokušava aktivno iskoristiti ovo vrijeme, postoje oni koji smatraju da iza ovoga stoji neka velika prevara jer nije prirodno. Udruženje mahalaca “Da ti ja nešto objasnim” je krajnje zabrinuto zbog ovakvog vremena.

“Nema nikakve logike da ovakvo vrijeme bude u ovom periodu godine. Svi znamo kakav je oktobar u Sarajevu i ovo nas neko dobro vara i zamazuje oči. Ispred udruženja moram istaknuti da smo pravo zabrinuti zbog ovakvog vremena i nedostatka smoga, mislim da nam neko sprema ozbiljnu mandžu jer ovo nije normalno. Umjesto da se gušimo u smogu i obilnim kišama, mi šetamo po prirodi i uživamo”, navodi predsjednik udruženja Mirsad Radar.

Najeminentniji mahalci iz udruženja imaju nekoliko teorija šta bi ovo zapravo moglo da bude, ali još nisu sigurni koja je opcija zvanična skrivena teorija.

“Ja lično mislim da je u pitanju neka pometnja na državnom nivou, pa da nam ovim vremenom žele zamazati oči. Bojim se da se spremaju turbulentna vremena a i rat ne isključujem kao opciju, ali eto nadam se da griješim. Kolega jedan je iznio drugu teoriju da postoji mogućnost da je država pred bankrotom, zato što nismo imali za smog ove godine. I postoji ta treća struja koja smatra da je i smog odlučio napustiti ovu zemlju, što nije dobro nikako. Sve u svemu, vrijeme će jako brzo pokazati ko je od nas trojice u pravu, ali kako god ovo nije prirodna pojava”, dodaje Radar.

Predstavnici udruženja su pozvali sve građane da dobro prate razvoj situacije, te da su shodno tome i spremni da adekvatno reaguju koji god scenarij da se desi.