Građani Sarajeva konačno su, nakon višemjesečne šutnje odlučili podignuti svoj glas protiv stalnog poskupljenja. Građani Sarajeva odlučili su protestima iskazati svoje nezadovoljstvo kada su cijene goriva u pitanju. Obzirom da bojkot benzinskih pumpi nije prošao baš najbolje ovaj put građani mijenjaju taktiku.

“Dosta je bilo i njihovog zuluma više. Ne možemo da trpimo stalna povećanja cijene dok je uz to gorivo najskuplje u historiji. U ratu je gorivo bilo jeftinije nego sada, to stvarno nema više nikakvog smisla. Odlučili smo im se suprotstaviti. U znak protesta ćemo nasuti pune rezervoare goriva i tako pokazati svima da je dosta bilo. Pozivam sve da nam se pridruže u što većem broju i sa što više vozila. Dosta su građani Sarajeva šutjeli, podignimo svoj glas, natočimo rezervoare do vrha”, rekao je Alija Revolt, organizator protesta iz Sarajeva.

Građani Sarajeva odlučili su podržati ovu ideju tako da se danas tokom dana na benzinskim pumpama očekuje povećan promet.

“Potpuno podržavam ove protest i na njih ću izaći sa dva vozila idemo pokazati da nam je dosta. Istina da sam morao dignuti kredit za potrebe ovih protesta jer vozim malo jača auta, ali šta je tuje. Ne možemo više šutjeti i vrijeme je da kažemo da je dosta. Cijene su odavno prešle sve granice i postale neprihvatljive za naš narod. Zbog toga od mene velika podrška svakom vidu protesta”, rekao je Samir Saldo, trgovac iz Sarajeva.

Prema riječima organizatora protesti počinju večeras u 19 sati, a trajat će do duboko u noć. Vlasnici benzinskih pumpi u Sarajevu i okolici odlučili su podržati ove proteste i produžiti radno vrijeme.