Nekoliko hiljada građana Sarajevo, danas je izašlo na ulice sa zahtjevom smjene meteorologa Nedima Sladića. Navode da gore proljeće ne pamte i da se nešto pod hitno mora promijeniti.

“Da vam pravo kažem, ja ovakvo proljeće ne pamtim. Rođena sam u Sarajevu, imam 55 godina i ovo nikada ovako nije bilo. Ovo više liči na novembar nego na maj. Pa ovo stvarno nema smisla, šta sve neće sastaviti ovaj napaćeni narod. Prvo pandemija, a evo sad ne možemo ni izaći da prošetamo kako treba. Pod hitno tražimo smjenu meteorologa Sladića, i da se na tu poziciju dovede neko s boljim prognozama”, kaže Šemsa Mahala, jedna od nezadovoljnih građanki.

Nezadovoljni građani navode da nemaju ništa lično protiv Sladića, ali da njegov način rada ne ide nikome u korist.

“On je onako fin momak, simpatičan, kulturan, ali brate dragi vidi mu prognoza. Pa on od kako je počeo da radi ja samo deke kupujem, nisam ljetne garderobe uzela ne pamtim. Evo ukoliko čita vaš portal, ja bih da mu poručim, dijete drago mani se ti ovoga na vakat i uhvati se nekog drugog posla. Ima da se svi podavimo od padavina zbog tebe, ljubazno te molimo da napustiš funkciju i da nas konačno sunce ugrije”, dodaje Mahala.

Čak i ako nema niko kompetentan za ovu poziciju, građani su spremni vratiti i Željka Majstorovića s porukom halal ti bila sabotaža Bogičevića.