Nakon što je na dnevni red izašao prijedlog da PDV bude 19%, a po svemu sudeći će biti i usvojen, građani su odlučili pokazati svoj revolt prema ovom činu. Procenat od kojeg se diže kosa na glavi, mnoge je doveo u situaciju da svoj novac daju lihvarima, a ne državi.

“Pa ovo je sramota, Gaši nam nije ovolike kamate pucao. Još te pripazi kad si fin momak i kad mu objasniš da kasne pare. Pusti te deset, petnaest dana da ih skupiš i samo mu odneseš. A ovako fiksno 19%, pa bolje da su nas strijeljali javno sve od reda nego što ovo rade. Zbog ovog nehumanog čina, pokrećemo inicijativu da se bojkotuje država, te da se novac usmjeri ka reketarima. Oni imaju više srca nego vlast”, govori za naš portal Sejo Britva, samostalni frizer iz Starog Grada.

Reketari su odlučili podržati građane, te obećali širom otvoriti ruke kako bi pomogli pri rješavanju problema.

“Može neko biti pošten, a neko kriminalac, neko dingospo, a neko klošar, al’ kad dođe pet do dvanaest, onda smo svi u istom košu. Mi jesmo kriminalci, al’ ovi što rade je zločin protiv čovječnosti. Svečano obećavam da će svi građani nakon povećanja PDV-a, kod nas imati dodatne popuste. Prvo što ćemo prvu ratu halaliti i nećemo pucati kamatu na nju. Drugo što ćemo pustiti da biraju gdje ćemo ih udarati kad ih batinamo, te da više nećemo kidnapovati djecu i supruge. Ovo je sramota a mi svom narodu moramo pomoći”, rekao je za naš portal Šajo Crni, predsjednik udruženja za rentanje novca i ostalih usluga “Poluga”.

Građani masovno uzimaju pare od kamatare, te odbijaju registrovati mala i srednja preduzeća.