Neformalna grupa građana je pokrenula Facebook grupu, koja je ubrzo skupila preko 30.000 članova da se Nedim Sladić imenuje za premijera Kantona Sarajevo. Navode da iza ovog mladog momka stoji konkretan rad i obećanja koja se ostvare.

“Dijete je stvarno zlatno i nikada nije fulio vremensku prognozu. Ja se sjećam ere kada je Željko Majstorović bio meteorolog, ma mi sunca nismo imali do septembra kako treba. Odmah krenu kiše, smog i nije ti do života. Od kako je Nedim meteorolog broj jedan evo pogledaj, došao novembar lijep kao maj. Sunce piči, raja roštilja, ugodno sjediti u baštama. Lijepo ko lijepo. Zato smo pokrenuli inicijativu da njega postave za premijera”, ističe Damir Kahvedžija, pokretač ove inicijative.

Već je ogroman broj građana dao podršku inicijativi, što prelazi za duplo i kandidate koji su osvojili najviše glasova na ovogodišnjim izborima.

“Čekamo da se gospoda u skupštini Kantona Sarajevo poslože, formiraju koalicije, preuzmu pozicije pa da onda reagujemo sa pozicijom premijera. Bilo bi super da momak koji uopšte nije bio na listama i koji nema stranačka leđa, da dođe na poziciju premijera. Mi ćemo to čvrsto podržati i tražiti od zastupnika da nam usvoje prijedlog. Ako Sladić bude premijer, imat ćemo sunce dvanaest mjeseci izgleda. Ovom prilikom želim da pozovem što veći broj građana da nam se pridruži u inicijativi”, dodao je Kahvedžija.

Facebook grupa pod nazivom “Moj Nedime šta nam ovo rade” je otvorenog tipa, i može se priključiti svako ko ima profil na društvenoj mreži Facebook. Administratori grupe su poručili da će svaka osoba koja pristupi biti evidentirana kao da je dala potpis u peticiji kako bi skratili proceduru.