Promjenjivo vrijeme pogađa našu zemlju već nekoliko dana. Od kiše i snijega pa sve do proljetnih temperatura sve je to zadesilo BiH. Obzirom da će se prema najavama ovako vrijeme nastaviti građani su najavili proteste jer kako kažu više to ne mogu da izdrže.

“Danas sunce i toplo vrijeme, a već sutra zima kao da je decembar. Recite vi meni je li to normalno i može li to i jedan čovjek podnijeti. Takve promjene vremena samo štete zdravlju građana i mi to nećemo dozvoliti. Moramo nekako tome stati u kraj i za početak ćemo napraviti velike proteste protiv promjenjivog vremena. Tražimo samo par dana da bude konstantno vrijeme, a ne da se svaki dan mijenja. Sve mi razumijemo, ali stvarno više ne možemo izdržati”, rekao je Harun Patnja, predsjednik Udruženje meteoropata grada Sarajeva.

Građani su se žalili i na to da zbog promjenjivog vremena nikad ne znaju kako de se obuku, a da im tokom cijelog dana bude ugodno.

“Još jedna stvar koja se tiče promjenjivog vremena je to što ne znam šta da obučem. Ili se kuhamo ko hrenovka ili se zaledimo. Znam ujutru po sat vremena razmišljati šta da obučem na posao i to me oduzima vrijeme i energiju. Ovakvo vrijeme mora da stane i to što prije. Mi ćemo izaći na proteste i upozoriti javnost na sve. Nadamo se da će neko od nadležnih institucija reagovati na ovo i nas kao građana BiH zaštiti”, rekao je Amer Tulipan iz Sarajeva.

Građani su za ovaj problem promjenjivog vremena kao glavnog krivca označili Nedima Sladića obzirom da on svaki dan objavljuje drugačiju vremensku prognozu.