Ljudska civilizacija se nalazi na velikoj prekretnici, obzirom da je kompanija Facebook najavila potencijalno povlačenje iz Evrope, ako glavno sjedište iz Irske ne dostavi sve podatke korisnika Sjedinjenim američkim državama. Čim su čuli ovu vijest, građani naše zemlje su poslali oštru poruku.

“Pa jesu li oni normalni! Kako ja sad da gledam slike svoje Munevere u Njemačkoj i da pratim šta komentariše i postavlja? Jesu li svjesni da u ovoj zemlji ima preko milion korisnika koji su spremni svakog momenta da ustanu na oružje zbog ove odluke! Neka se ne igraju s našim sudbinama i dobro razmisle šta će i kako dalje”, kaže Refik Autolakirer, jedan od korisnika ove društvene mreže i organizator pokreta otpora za odbranu profila.

Ova novoformirana militantna organizacija je naglasila da neće birati sredstva u svojoj borbi za slobodu.

“Mi smo spremni na sve, neka Irci prepuste te podatke ili im ode glava! Boli nas briga što SAD ima naše podatke, mi hoćemo da imamo pristup Facebooku. Ukoliko nam ukinu profile, istog momenta ćemo zapaliti ambasadu Irske u Sarajevu i krenuti dalje. Nećemo se smiriti dok ne vratimo svoje profile, taman izginuli svi do jednog. Krenut ćemo s oružjem sve do Irske ako treba! Preplivat ćemo La Manš, korisnici za mnom”, pokliknuo je Autolakirer na kraju svog govora.

Inače ova militantna grupa stoji rame uz rame po pitanju masovnosti s IRA-om, ISIL-om i sličnim paravojnim pokretima.