Trend lažnih dojava o bomba u glavnom gradu naše zemlje izgleda da polako jenjava. Prema pisanjima medija Kanton Sarajevo danas slavi dvadeset dana otkako nije bilo ni jedne dojave o postavljenoj bombi. Ovaj veliki ljubile će se proslaviti dvadesetominutnim vatrometom iznad grada.

“Kad se sjedim prije mjesec dana svaki dan je bilo po najmanje pet dojava o bombama i sve su na sreću bile lažne, ali smo mi opet morali to provjeravati. Samo što dođemo u stanicu hajde opet na teren. Svima nam je više to dosadilo i hvala Bogu pa je prestalo. Sada napokon možemo u stanici na miru piti kafu i čitati novine, a ne stalno hodati po institucijama i tražiti bombe. Ne znamo ko je to dojavljivao, ali hvala mu što je prestao”, rekao je inspektor Geler, šef tima za ispitivanje dojava o postavljenim bombama na području Kantona Sarajevo.

Da svaka medalja ima dvije strane dokazuje i izjava gospođe Fatime koja radi u Sudu Kantona Sarajevo, a kojoj se ovo uopšte ne sviđa.

“Prije je bilo puno bolje, dođemo na posao budemo par sati i neko nam dojavi bombu. Naravno divna policija nas pošalje kući i ostatak dana imamo slobodno. Sada je postalo katastrofa. Po cijelu dan moram da radim čak 8 sati što je stvarno previše. Prije kada dojave bombu ja odem i na pijacu i u poštu sve obavim i opet dođem kući prije tri, a sad me nema prije pola četiri sigurno. Zamolila bih sve ovim putem da opet počnu trend dojavljivanja bombi makar kod nas u sudu”, rekla je Fatima Registrator, radnica u administracija Suda Kantona Sarajevo.