Građani BiH uputili su otvoreno pismo i izrazili svoju zabrinutost kompaniji Glovo jer se manje reklamira nego inače. Građani BiH su primijetili da je sve manje i manje reklama ove kompanije na BiH tržištu i pitaju se zašto je to tako. U pismu nude i svoju pomoć ako je problem financijske prirode. Također, na Facebook grupi napravljenoj kao podrška kompaniji Glovo traže od građana BiH da se hrana naručuje isključivo putem ove platforme.

“Mi smo jako zabrinuti i ne znamo šta se dešava. Prije samo nekoliko sedmica mogli ste vidjeti reklamu za Glovo gdje god da krenete. Poznati sloga “ovo je Glovo” ušao nam je u naviku. Odjednom to je sve prestalo i mi ne znamo više šta da mislimo. Pisali smo kompaniji da nam kaže u čemu je problem. Ako je stvar financija mi ćemo skupiti novac i poslati im da uplate nove reklame. Nadam se da se nisu šta naljutili na BiH”, rekao je Slavko Briga, osnivač Facebook grupe “Ovo je Glovo”.

Iz kompanije Glovo za sad nema odgovora, a građani su još uvijek zabrinuti. Neki kažu da nisu vidjeli reklamu nekoliko dana čak ni prije videa na YouTubeu.

“Primijetili smo da više nema reklama za Glovo skoro pa nigdje. Čak ni na YouTubeu gdje je prije izlazila rekla za Glovo skoro prije svakog videa. Facebook neću ni da spominjem tu Glovo reklamu nisam vidio ne pamtim. Stvarno smo zabrinuti. Nadam se da se neće povući sa našeg tržišta jer su sa svojim reklama stvarno ostavili dubok trag”, rekao Deni Dostava, korisnik Glovo platforme iz Sarajeva.