Građani BiH su ljudi na Nedima Sladića najpoznatije BiH meteorologa zbog velikih vrućina koje više ne mogu da izdrže i traže hitnu reakciju. Toplotni val u BiH je sve jači i građani traže od gospodina Sladića da dođe do nekog zahladnjenja kako bi se svi malo osvježili. Nakon ovih napada građana oglasio se i najpoznatiji meteorolog u BiH i po ko zna koji put poručio da on ne bira kakvo će vrijeme biti.

Ja po ko zna koji put kažem da je ne određujem kakvo će vrijeme biti. Nisam ja kriv što je ovako vruće. Nadam se da će uskoro zahladiti, ali kad se sjetim prije par sedmica kada je bila kiša opet su me napadali što nema sunca ja stvarno ne znam šta je s ovim narodom”, rekao je Nedim Sladić, najpoznatiji meteorolog u BiH.

Nakon ove izjave građani BiH još uvijek smatraju da gospodin Sladić ne govori istinu i da on može upravljati vremenom te mu je udruženje poljoprivrednika BiH uputilo otvoreno pismo kako bi ga zamolili da padne kiša.

“Mi smo gospodinu Sladiću poslali pismo s koordinatama na kojima se nalaze naša polja kako bi iznad njim mogao pustiti malo kiše da pada. Ja znam da njemu sad svi šalju poruke daj ovamo kišu daj ovamo sunce ali to što on govori da ne može upravljati vremenom to je čista laž i obmanjivanje javnosti”, rekao je Slavko Kišnica, predsjednik udruženja poljoprivrednika BiH.