Nezadovoljstvo građana zbog visokih cijena raste iz dana u dan, i svjesni da mogu ukoliko probude bijes napraviti ogromne nemire u državi, građani traže adekvatne mjere kako bi se sačuvali od zla.

“Sjetite se samo kada je pola gradova u državi gorilo na posljednjim protestima, zato ne želimo da se to ponovo dogodi. Mi ipak volimo svoju domovinu i ne želimo da u njoj pravimo nered. Obzirom da je život postao toliko loš po pitanju ekonomije, veliki broj građana je spreman da zapali sve do temelja, zbog toga šaljemo apel vladajućim strukturama. Bolje bi vam bilo da nas poslušate i odmah implementirate naše zahtjeve, u protivnom imate ćete rat na ulicama”, oštro je poručio Nidal Transparent, vođa pokreta “Radikalne promjene” iz Sarajeva.

Kako bi se sačuvali i saklonili od zla i lošeg momenta, članovi ovog pokreta ali i ostalih udruženja zahtjevaju novi lockdown, kako bi bili sigurni od destrukcije.

“Potrebno je uvesti zabranu kretanja na period od dva mjeseca, dok se malo ova situacija sa cijenama ne smiri, ili dok stanovnici ne otpušu malo i smanje ljutnju. To ne samo da bi spasilo brojne građane od krivičnih djela i prekršaja, već bi spasilo ogromnu infrastrukturu i enormne finansijske resurse. Ukoliko nas ne poslušaju, neka se ne iznenade kada pokrenemo haos i poručujemo im da reaguju čim prije”, dodao je Transparent.

Građani su vlastima dali rok od 12 mjeseci da pripreme sve za novi lockdown, ili će u suprotnom izaći na ulice i napraviti pakao.