Nova sezona Zadruge je počela prije nekoliko dana, a građani naše zemlje su pokrenuli peticiju da im se omogući gledanje u miru. Navode da mnogo kaskaju zbog poslovnih obaveza i trke da zarade koji dinar.

“Ova vlada nije normalna, pravili karantin kada se ništa nije dešavalo i morali smo k’o budale da sjedimo kućama i buljimo u plafon. Sada kada imamo šta gledati na TV-u, oni nas vratili na posao. Pa gdje to ima?! Hajmo biti realni, bolje da su nas tada pustili da radimo, a da smo sada u karantin, fino bi namakli para, spremili se i sjedili kućama i gledali Zadrugu. Ovako je pogibija”, kaže uzrujani Sakib Nejebica, jedan od okupljenih ispred zgrade Predsjedništva BiH danas na protestima.

Sva tri naroda u zemlji traže karantin kako bi gledali Zadrugu, te ističu da je to jedna od rijetkih stvari oko koje su složni i da je ne treba ugrožavati.

“Evo ja sam danas stigla iz Banjaluke da podržim svoje istomišljenike ovdje u Sarajevu. Došli smo ispred zgrade Predsjedništva BiH jer smatramo da je ovo državni i problem i da predsjednici trebaju donijeti odluku na nivou države. Mi mnogo fulamo zbog posla i ne možemo da stignemo sve ispratiti šta se dešava. Znate li vi koliko mi propuštano?! Trebali su nam brate najaviti karantin za pola godine, da se zašteka para i fino kući k’o gospodin. Ovako ćemo izginuti od stresa kako da sve stignemo, a ne od korone”, riječi su Milice Srpkić iz Banjaluke.

Zahtjevi su jasni, osigurati minimalac svima, omogućiti slobodno vrijeme u periodu od tri mjeseca, u suprotnom će država biti u problemu, poručili su prosvjednici.