Građanima Bosne i Hercegovine napokon je dosadilo da ih se tretira kao irelevantan faktor u sopstvenim životima i napretku države Bosne i Hercegovine, te su napokon, nakon više od trideset godina šutnje i podnošenja nepravdi raznih intenziteta odlučili da im je dosta svega. Izašli su na ulice da traže svoja prava. Kap koja je prelila čašu nezadovoljstva životom u Bosni i Hercegovini, bila je činjenica da informacija o broju lajkova koje na Instagramu ostvari Džejla Ramović nije svakodnevno dostupna na uglednim portalima kao niti na dnevniku javnih emitera.

“Ovakvo stanje u državi se više ne može trpiti. Nismo se bunili kad nam je zdravstvo kolabiralo. Nismo se bunili kad smo imali dvije škole pod jednim krovom. Nismo se mi bunili čak ni kada smo izgubili na Svjetskom prvenstvu. Nismo se bunili ni kad su nam pokrali sve što se pokrasti moglo, ali ono što nas je dovelo do nervnog sloma jeste činjenica da niti jedan ozbiljan medij ne izvještava o svakodnevnom stanju u životu Džejle Ramović. Konkretno, o promjenama u broju lajkova na objavama koje Džejla postavlja na svoj Instagram. Pa ako je neko zaslužio da brzo i lako pristupi informacijama od društvenog značaja to smo mi, Džejlini vječni pratioci i fanovi. Nije uredu da se svakodnevno objavljuje brojka novozaraženih od koronavirusa, a da se ne objavljuje koliko naša Džejlić ima novih lajkova. Smatramo da ovo nije uredu i apsolutno ćemo istrajati u našim nastojanjima da mediji napokon počnu da se bave izvještavanjem o stvarnim i bitnim problemima našeg društva” – izjavila je za naš portal Senada Prvoborac, vođa protesta u Sarajevu.

Prvoborac je najavila da će okupljanja ispred RTV doma biti nastavljena sve dok se ne udovolji zahtjevima zabrinutih građana.