Ljetna turistička sezona je pred vratima, a mnogi građani BiH i ove godine planiraju svoje ljetovanje na Makarskoj rivijeri. Obećani grad za većinu bh, građana i će biti Makarska koja svake godine ugosti veliki broj turista. Kako ne bi došlo do problema oko iznajmljivanja ležaljku uslijed velikih gužvi, bh. građani su već sada počeli sa rezervacijama.

“Mi i ove godine planiramo na ljetovanje u Makarsku jer zbog tih sedam dana ja ostatak godine naporno radim. Idemo u Makarsku već dugi niz godina i tamo smo se nekako navikli. Međutim, u zadnjih nekoliko godina imamo velikih problema sa ležaljkama. Prvu su nam bile preskupe, ali to smo nekako prebrodili, međutim sada je toliko velika navala da ne možete doći do ležaljke. Mi smo ove godine odlučili već sada rezervisati po dvije ležaljke za svaki dan iako je nas četvero. Idemo tek za tri mjeseca, ali ležaljke su nam već rezervisane”, rekao je jedan stanovnik Zenice koji nije želio otkrivati svoj identitet.

Izdavačima ležaljki ovaj potez bh. građana bio je malo čudan, ali su im ipak odlučili izaći u susret.

“Mi smo ovdje od pet ujutru većinom i do nekih sedam iznajmimo sve ležaljke. Ako kojim slučajem želite malo duže odspavati računajte da ćete ostati bez ležaljki. Međutim, naše komšije snalažljive kakve i jesu su odlučile da ove godine rezervišu svoje ležaljke. Nismo imali praksu to raditi prije, ali kome ćemo izaći u susret ako nećemo komšijama. Ja lično sada već imam rezervacije ležaljki za preko tri mjeseca unaprijed”, rekao je Jozo Ladovina, jedan od iznajmljivača ležaljki sa područja Makarske.