Usvajanjem odluke od strane noformalne organizacije građana “Da ti ja nešto objasnim”, zaključeno je da javnost u Bosni i Hercegovini neće priznati stručno obrazovanje Nedima Sladića zbog konkretnih činjenica.

“Dečko je možda talenat za svoj posao, ali definitivno da je napravio kardinalnu grešku prilikom izbora studija. On je otišao u Veliku Britaniju da tamo izučava svoj zanat, u zemlju koja ni u najmanjem prstu nema sličnu klimu kao Bosna i Hercegovina. I šta treba da nam on sutra dođe i govori kakvo će vrijeme biti? Gledao po vazdan u onu kišurinu i oblake i na tome učio, tuđe nebo, tuđa klima koja veze nema sa ovom našom”, navodi predsjednik ove organizacije, Muradif Filozof.

Filozof naglašava da je Sladić trebao upisati fakultet u nekoj zemlji slične klime kao kod nas, kako bi mogao relevantno prognozirati vrijeme.

“Neka momak ide na zapad i njima prosipa šuplju, mi to ne priznajemo. Trebao je učiti škole u Italiji ili Šparniji, zemljama koje imaju sličnu klimu kao mi, a ne ono gore. Niti vidiš šta od onih oblaka, em kiša i vazdan depresija. I sada treba da se vrati i da nam prosipa depresiju i negativu koje se nakupio gore, ne pada nam na pamet. Mi ćemo fino naći nekog finog meteorologa koji će govoriti šta želimo da čujemo, a ne ovako samo nake nepogode kada ovaj da saopštenje”, dodao je Filozof.

Građani također osuđuju medije koji kontinuirano komuniciraju sa Sladićem zbog vremenske prognoze, i tako bacaju javnost u zabunu oko vremena.