Grupa građana BiH najavila je velike proteste zbog manjka mjesta u šiša barovima širom BiH. Nargila je sve popularnija među stanovništvom BiH. Na vrhuncu popularnosti šiša barovi se susreću sa velikim problemom, a to je nedostatak mjesta. Grupa građana na protestima će imati dva zahtjeva, a to je da se redovno otvaraju novi šiša barovi i da se proširi kapacitet postojećih.

“Šiša barovi u BiH su postali kao plaže, moramo doći u sedam ujutru kako bi zauzeli mjesto. Moi ne želimo da živimo u takvoj državi. Želimo da se taj problem što prije riješi. Veliki protesti će biti organizirani u Sarajevu jer se tamo nalaze sve institucije koje nam mogu pomoći. Nadamo se da će se ovi naši protesti shvatit ozbiljno jer je ovo jedan od gorućih problema našeg naroda. Više informacija o velikim protestima možete pratiti na našoj Facebook stranici “šiša za sve”, gdje ćemo blagovremeno obavijestiti sve one koji su zainteresirani za proteste”, rekao je Samir Crijevo, osnivač Facebook grupe “šiša za sve” iz Sarajeva.

Da ovo neće biti samo još jedan protest koji će proći nezapažen svjedoče i anketa koja je provedena na ulicama širom BiH.

“Ja sam prije par dana obišao sve šiša barove u Zenici i ni u jednom nije bilo mjesta. Smatram da je ovo veliki problem jer sam moramo umjesto da uživam u nargili otići u obični kafić i popiti samo kafu. Nadam se da će ovaj problem biti riješen. Sa zadovoljstvom ću se odazvati protestima”, rekao je Ejub Dim, student iz Zenice.