Nakon što su uposlenici OHR-a poslali pismo ministru sigurnosti BiH, Fahrudinu Radončiću, u okviru kog, između ostalog, navode da se ne osjećaju sigurno zbog izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorada Dodika da OHR predstavlja neprijateljsku organizaciju za Srbe, mnogobrojni građani Bosne i Hercegovine su stali u odbranu službenika OHR-a. Naime, velika većina stanovništva naše države je, u otvorenom pismu javnosti, iskazala svoju zabrinutost za sigurnost službenika OHR-a.

“Osjetili smo potrebu da se obratimo službenicima i službenicama u okviru ove institucije i da im kažemo kako zaista izražavamo našu zabrinutost za stanje u kom se trenutno nalaze. Sigurno nije lijepo i nije kulturno da se kao gosti u ovoj državi ne osjećaju dobro i da, ne daj Bože, misle da im se nešto ružno može desiti. Ovo je ozbiljna stvar i stava smo da se mora početi raditi na poboljšanju same situacije i generalno na napretku čiji je glavni cilj svakako mir i pomirenje na ovim prostorima, u ovom slučaju konkretno između OHR-a i Srba i njihovih predstavnika na različitim nivoima vlasti. Sigurni smo da će sve strane u ovoj situaciji uskoro iznaći najbolju moguću soluciju, a građani BiH svakako stoje na raspolaganju za bilo šta što je potrebno da se ovo razriješi što prije i uz međusobno poštivanje ljudskih prava i Dejtonskog mirovnog sporazuma” – izjavio je za naš portal predstavnik zabrinutih građana BiH, Damir Osveta.

Na kraju razgovora, Osveta je dodao da su osjećali potrebu da izraze iskrenu zabrinutost za sigurnost službenika OHR-a, jer, kako navodi, i oni uvijek izraze zabrinutost za mnogobrojne ozbiljne stvari koje se dese u našoj državi.