Stanovnici države Ekvador su napravili haos i ratno stanje na ulicama, zbog naglog porasta cijena goriva. Građanski bunt i želja da cijene budu realne su prouzrokovale haos, a građani naše zemlje su stali na stranu demonstranata.

“I kod nas su cijene goriva žestoko skočile i mi suosjećamo sa građanima te plemenite južnoameričke države. Želimo da se i naš glas čuje i da su svjesni da nisu sami u ovoj borbi. Borba protiv novog svjetskog poretka i surovog kapitalizma koji bukti širom planete je neminovna, i obični čovjek se mora trznuti iz letargija koja ga tlači. Zato pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da nam se pridruže u podršci stanovnika Ekvadora, i da i mi napravimo promjenu u našoj zemlji”, ističe Samir Aktivista, vođa pokreta “Hajmo ih rušiti”.

Na hiljade građana se odazvalo pozivu podrške, a cilj je da se online putem pruži podrška aktivistima koji svoju pravdu traže na ulicama.

Udarat ćemo ih sa Facebook grupama podrške, heštegovima, profilnim fotkama na kojima piše ‘Živjela revolucija’ i tako ćemo podići svoj glas. Naravno, građani naše zemlje nemaju ni volju ni kapacitete da izađu na ulice i izbore se da cijena goriva kod nas bude niža, ali zato ćemo drugima davati online podršku i pokazati svoju odvažnost i hrabrost u ovom teškom momentu za čovječanstvo. Neka pravda zavlada svijetom i neka naši postovi na društvenim mrežama budu kao mač koji uništava glavu aždahe zvane novi svjetski poredak”, ljutito je dodao Aktivista.

Građani su također zamoljeni da svoje statuse pišu van radnog vremena, kako im to ne bi eventualno pravilo probleme na poslu.