Nekoliko dana nakon što je Evropska Unija izdala direktivu kojom će se svi građani i građanke BiH prije odlaska u EU istoj morati i najaviti, stigle su novosti.

Osim već predloženog popunjavanja formulara kojim građani ove potpuno zaboravljene, nebitne i slabo procijenjene zemlje usprkos svom Šengen pasošu moraju neko evropsko tijelo pismeno i sedam dana prije puta moliti da im dozvoli ulazak u drugu zemlju, te dodatnih kontrola kojima će biti izloženi na granicama, Evropska Unija je odlučila da je potrebno pooštriti mjere sigurnosti.

Od sada će, dakle, Bosanke i Hercegovke kao i njihovi frajeri i ostali pripadnici muškog roda, morati pri pasoškoj kontroli dubiti na glavi.

“Ovo su privremene mjere i ne znamo do kada će trajati. Molimo sve za razumijevanje i upozoravamo da ko ne uspije dubiti na glavi, neće ni moći ući u EU. Dakle, pripremite se, posebno će biti teško sada kada su vrućine” – naglasio je Maksim Mrvica, jedan od policajaca na Graničnom prelazu Doljani.

Ono što se također razmatra kao novi prijedlog i novo otežavanje ulaska stoke u EU jeste izvedbe gimnastički zahtjevnih poteza kao što su salto, premet, trostruka zvijezda i helikopter na konju za vježbanje.