Grad Zenica još uvijek nema potpisan ugovor ni sa jednom službom koja bi mogla održavati puteve u vrijeme zime. Kako ovaj grad ne bi doživio totalni kolaps prilikom prvog većeg snijega ove godine grad Zenica danas je odlučio riješiti ovaj problem. Prema pisanjima medija grad Zenica planira zaposliti dvije osobe koje će lopatama održavati puteve u toku zime.

“Malo smo iskren da budem i zaboravili da nam dolazi zima i da će padati snijeg. Nismo riješili ko će to čistiti i sada smo zbog toga razapeti u medijima. Kako bi riješili ovaj problem brzo i efikasno mi smo odlučili danas objaviti jedan konkurs za posao. Zapošljavamo dvije osobe koje će lopatama održavati puteve u toku zime. Ovo nam je najjeftiniji i najbrži način za rješenje ovog pitanja”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gospodin Kasumović smatra da su dvije osobe i više nego dovoljne da se cijela Zenica drži pod kontrolom u toku zimskih mjeseci.

“Posao nije lagan, ali od nas imate obezljuđenu svu opremu. Lopate su sa ergonomskim drškama tako da neće biti bola u leđima. Mi trenutno nemamo sredstava za više od dvije osobe, a sa druge strane Zenica je mali grad i nema potrebe sada da zapošljavamo deset ljudi. Dvije smjene po jedna osoba su dovoljne da se Zenica održava tokom zime. Oglas je otvoren trenutno na određeno vrijeme, ali ako se kandidati pokažu moguć je angažman i sljedeće godine”, dodao je Fuad Kasumović.