Početak decembra tradicionalno je rezervisan za početak organizacije javnog dočeka nove godine u gradovima širom naše zemlje. Zenica će i ove godine imati organizovan javni doček nove godina, a objavljeno je da će Zeničane u novu godinu uvesti Amel Ćurić. Ovo ništa nije bi bilo čudno da upravo Amel Ćurić nije Zeničane uveo i u 2019, godinu.

“Ja kao gradonačelnik hoću za svoje građane samo najbolje. Moram priznati malo nas je ove nova godina dočekala nespremne pa smo kasno počeli tražiti pjevače. Jedini slobodan od ovih malo popularniji ostao je upravo Amel Ćurić koji je na kraju i pristao da nastupa u Zenici. Dogovoren je nastup, ali da više ne bi razbijali glavu mi smo sa njim potpisali ugovor do 2034. godine za novogodišnje nastupe. Mislim da je ovo odličan potez grada koji je u toku mog mandata osigurao javne dočeke nove godine sa gospodinom Ćurićem za narednih jedanaest godina”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Građani Zenice iako vole Amela Ćurića ipak nisu oduševljeni ovakvim razvojem događaja.

Nama je Amel stvarno drag i mi ga volio slušati onako u slobodno vrijeme, ali što je previše previše je. Do 2034. godine samo Amela da slušamo za doček nove godine mislim da je van svake pameti. Nećemo mi tražiti Rolling stones ili Madonnu, ali dajte da bar malo promijenimo. Ima dosta regionalnih pjevača koji su dušu dali za javni doček nove godine, ali ovi naši se dovezali Ćutića kao da je jedini pjevač na svijetu”, rekla je Jadranka Sopran, nastavnica u Osnovnoj muzičkoj školi u Zenici.