Izgleda da se polako smiruje sukob na relaciji Toni Centinski i predstavnici našeg grada, zbog neodržanog koncerta povodom 40 godina olimpijade. Gradonačelnica je danas odlučila poslati ponudu pomirenja za zakopavanje ratnih sjekira.

“Nema smisla zaista da u ovom stilu stavljamo negativnu etiketu našem najvoljenijem gradu, i da se zbog Tonija Cetinskog ugled grada narušava. Želimo dokazati da smo mi jedna gospodska sredina koja uvažava drugačije mišljenje i bez obzira šta je rekao, mi idemo sa ponudom pomirenja i mira jer tako jedino znamo. Sarajevo je od vajkad bio grad koji pruža svoje ruke svima, pa čak i onima koji možda ponekad kažu neku riječ koja ne treba”, istakla je gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić rođ. Londrc.

Grad Sarajevo je zbog otkazivanja koncerta u zadnji tren i negativne medijske kampanje, Cetinskom ponudilo otplatu kredita kao kompenzaciju.

“Mi smo spremni da mu isplatimo eventualne kredite koje ima do kraja, i smatramo da je to jako lijepa gesta sa naše strane. Mislim to će vjerovatno više koštati nego što smo ga trebali platiti za nastup ali nema veze. Želimo da na gospodski način smirimo tenzije i popeglamo odnose. Mi imamo budžet za to i samo se čeka njegova povratna informacija da li pristaje ili ne, i naravno da nam dostavi papire kako bi dalje uputili u proceduru”, dodala je Karić rođ. Londrc.

Građani su neočekivano pozdravili pozitivno ovu odluku, naglasivši da bi grad svaki put trebao platiti Cetinskom da ne nastupa i tako ih riješi muke da unesrećeni momci i muževi ne moraju slušati dva sata agonije zbog svojih partnerki.