Jaki udari vjetra pogodili su glavni grad naše zemlje. Vjetar je nanio ozbiljnu materijalnu štetu, a uslijed jakih udara vjetra sa zgrada su padali dijelovi fasade. Grad Sarajevo istog trena je reagovao i optužio vjetar za nanošenje materijalne štete i širenje panike među građanima.

“Pored svih problema koje imamo u našem prelijepom gradu sada nam se i vjetar naklatio na kosti. Mislim da je to malo previše i da je vjetar postupio krajnje podlo i bezobrazno. Jaki udari vjetra čupali su fasade koje su poslije padale po građanima i to je čisti primjer ugrožavanja sigurnosti. Mi smo poduzeli sve što je u našoj moći da zaustavimo te udare vjetra i već smo podnijeli tužbu protiv vjetra za širenje panike i nanošenje materijalne štete. Ovo je zadnje upozorenje vjetru da prekine sa svojim udarima inače će slijediti još gore sankcije”, poručila je Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva.

Vjetra još uvijek hara glavnim gradom naše zemlje, a gradonačelnica je poručila da će se na poseban način obračunati sa vjetrom.

“Grad Sarajevo je uvijek bila jedna jaka utvrda i nikad se nije dao tako lako pokoriti. Tako ćemo i vjetar pobijediti nekim svojim metodama. Za sada nam je plan da protjeramo vjetar iz našeg grada i tako riješimo problem, ali šta ćemo onda ljeti kada nam vjetar dobro dođe. Moramo sada pametno postupiti i uraditi pametnu stvar. Dok ne riješimo ovu situaciju poručujem građanima da se dobro paze i da gledaju kuda hodaju”, dodala je Benjamina Karić.