Službenim obavještenjem za medije koje je danas stiglo iz ureda gradonačelnika Grada Mostara, Ljube Bešlića, započela je Facebook nagradna igra u kojoj svi građani i građanke Mostara imaju priliku osvojiti pravo glasa na nadolazećim lokalnim izborima.

Nakon više od desetljeća bez mogućnosti izbora lokalnih vlasti, Mostarcima se napokon pružila prilika da ostvare svoje osnovno ljudsko pravo i ponovno se prisjete kako je to biti sudionik demokratskih procesa u jednoj zreloj demokratskoj državi. U obavještenju je naznačeno kako se ovakve prilike otvaraju samo jednom i kako se svim građanima i građankama Mostara savjetuje da sudjeluju kako bi povratili mogućnost utjecanja na vlastite živote kroz izbor svojih predstavnika.

Iz Grada javljaju kako je dovoljno “lajkovati i podijeliti službenu Facebook stranicu Grada Mostara i u komentaru na post nagradne igre tagirati jednu osobu s kojom želite podijeliti ovo ekskluzivno pravo glasa na sljedećim izborima”. Također se navodi kako se pravo glasa ne može dati nekom drugom ukoliko se osvoji, te da ga nije moguće prenijeti na sljedeći izborni ciklus, jer još ne mogu garantirati kako će se stvari odvijati naredne četiri godine.

Nagradna igra traje do 01.04.2020, a iz Ureda gradonačelnika tvrde da u datumu završetka nagradne igre nema nikakve simbolike. “Prvi april je odabran kao datum, jer želimo ostaviti dovoljno vremena da se što više građana uključi. Obećavamo da se ne zajebavamo.”

Ukupno se dodjeljuje 10 prava na glas, 5 bošnjačkih i 5 hrvatskih, dok su Srbi ovoga puta izostavljeni, jer kako se navodi u saopćenju “dobili su obnovu Hrama, dosta im.”