Bračni par, Milena i Damir Todorović, sinoć su ljubazno zamoljeni da napuste elitni restoran u centru grada jer, kako su im konobar i šef kuhinje saopćili, nisu fotografirali hranu koju su poručili.

Prema riječima Mladena Čavke, konobara u ovom restoranu, gosti nisu poštovali osnovna pravila njihove kuće.

“Primijetio sam da su mnogo ljubazni, a izbor s jelovnika im je bio izvanredan, pa sam momentalno pomislio kako će biti divne fotografije. Porudžbinu sam prenio glavnom kuharu, koji se trudi da hrana na tanjuru bude u malim porcijama, što šarenija, tako da svaki gost može da fotografiše ovu neobičnu hranu, a boje se savršeno prilagode Instagram filterima. Svi budi oduševljeni kako to sve skupa na tanjuru izgleda”, kaže Miladen i dodaje da su gosti odmah počeli da jedu što im je posluženo, a da pritom nisu izvadili svoje mobilne telefone i fotografirali hranu za društvene mreže.

Vlasnik restorana Davor Franjević, koga smo jedva uspjeli da dobijemo, rekao je u žurbi da je to nedopustivo jer je politika njihove kuće da gosti moraju da sliku porcije okače na društvene mreže.

“Nečekiranje na društvenim mrežama i možemo da istolerišemo, ali ovo već ne. Radi se o odsustvu elementarne kulture ponašanja u restoranu i nedostatku kućnog vaspitanja”, kazao je vlasnik restorana.

Kako saznajemo od drugih gostiju, konobar Mladen je zajedno sa još jednim kolegom prišao gostima u sred jela, i ljubazno su ih zamolili da napuste restoran jer ugrožavaju ostale goste u slikanju hrane.