Denis Bećirović je preuzeo funkciju člana Predsjedništva ispred Bošnjaka, a njegovog prethodnika od napuštanja pozicije niko nije vidio. Danas se zvanično uključila i Gorska služba spašavanja u potragu za bivšim predsjednikom.

“Mi smo zadnji put Šefika vidjeli dan nakon što mu je istekao mandat. Stigao je u centralu SDA da popijemo čaj, porazgovaramo i da vidimo šta i kako dalje. Djelovao mi je malo zabrinuto i olakšano u isto vrijeme. Kao da je jedva čekao da mu istekne mandat. Ugodno smo porazgovarali i rekao mi je da mu je potrebno samo nekoliko dana da se odmori, i zamolio da ga ne zovemo. Rekao sam mu da je to uredu i neka napuni baterije malo pa ćemo nastaviti dalje, ali se od tada nikada nije javio na mobitel koji mu je od tog dana isključen”, poručio je predsjednik SDA, Bakir Izetbegović.

Obzirom da ni članovi njegove porodice ne znaju gdje je, u potragu se uključila i Gorska služba spašavanja.

“Mi smo pokrenuli jednu opsežnu akciju portage u kojoj trenutno pretražujemo prostor od nekih 20 kilometara kvadratnih. Na terenu su sve raspoložive jedinice, pozvali smo pomoć i Oružanih snaga sa nekoliko helikoptera da detaljnije pregledaju teren. Pratit ćemo svaki mali trag i češljati pedalj po pedalj dok ga ne pronađemo. Nažalost prošlo je nekoliko mjeseci i on bi u ovom trenutku mogao biti bilo gdje, ali vrijedi pokušati”, ističu iz Gorske službe spašavanja.

SDA planira napraviti i diverziju za Džaferovića kako bi ga namamili, tako što će javno objaviti da ga raspuštaju sa svih funkcija, ne bi li se tako konačno vratio kući.