U Sarajevu se sinoć u poslijepodnevnim satima desio sukob  između golubova  i navijača Željezničara, kada je iz još uvijek nepoznatih razloga grupa golubova situirana kod Sebilja fizički nasrnula na skupinu navijača koji su se pokušali napiti vode. Iz policijske stanice Stari Grad javljaju da nije bilo povrijeđenih, ali da su zabrinuti za sve učestalije napade golubova na nedužne građane.

„Ne znam zašto su nas napali, nismo apsolutno ništa uradili, sreća jedan od nas je imao petardu pa smo ih nekako otjerali.  Definitvno država treba da uradi nešto po pitanju ovakvog agresivnog ponašanja, nek im izgradi golubarnik ili nešto. Inače, golubovi u Sarajevu su strašno nepredvidljivi , udaraju prolaznike krilima, seru po autima, lete biciklistima u putanju, ne znam zašto je tako. Znam samo sljedeći put kad pokušaju nekog od nas napasti, neće na dobro izać“, rekao je Šatro info Rasim Obad

Podsjećamo ovo je već 25. napad golubova u posljednjih mjesec dana, te se njihovo ponašanje sve više približava anarhiji, poručili su iz MUP-a. Stručnjaci sa Univerziteta u Sarajevu smatraju da agresivno ponašanje golubova je posljedica dugogodišnje neliječenog PTSP-a, od kojeg su oboljeli poslije rata.