Online naručivanje hrane u Sarajevu postalo je pravi luksuz, a dvije najpopularnije aplikacije Glovo i Korpa konstantno podižu cijenu svojih usluga. Pored kilometraže i čekanja, od sada se naplaćuje i jedna sasvim nova tarifa.

“Zbog naglog rasta cijena na tržištu, primorani smo da ponovo povećamo cijenu svojih usluga, kao i da počnemo naplaćivati pojedine stvari koje su do sada bile besplatne. Pored porasta cijena za narudžbu i za svaki pređeni kilometar, moramo sada naplaćivati i samo korištenje aplikacije, koje je do sada bilo besplatno. Dakle svaka sekunda dok birate šta da naručite će vas koštati 10 feninga, sve do trenutka dok finalno ne potvrdite narudžbu. Također svaki put kada pogledate dokle je kurir će se dodatno naplatiti po istoj cijeni za sekundu”, poručuju iz sindikata kompanija online dostave.

Cijene su usaglašene za oba dostavljača kako se ne bi pravio bespotrebni jaz na tržištu i dodatna konkurencija.

“Danas ništa nije besplatno pa zašto bi bilo ko listao po pola sata aplikaciju džaba. Fino ćemo svaku sekundu naplatiti jer iza ovih aplikacija stoji tim developera koje treba masno platiti. Ti ljudi su danas najviše na cijeni i mi nemamo računice da te usluge pružamo džaba, pogotovo što im i njihov ego to ne dozvoljava jer su potrošili vrijeme da ih izrade. Zato od sada korisnicima oprez, obračunavat ćemo svaku sekundu”, dodali su iz sindikata.

Pored usluge gledanja, od sada će se naplaćivati i usluga instalacije aplikacije, slanje dodatnih zahtjeva prilikom narudžbe kao i promjena adrese za dostavu. Pored toga, dostavljačima koji koriste automobil je potrebno refundirati i troškove goriva.