Nova HBO serija koja će svjetlo dana ugledati početkom naredne godine bit će snimana u Velikoj Kladuši, a kako Šatro.info ekskluzivno saznaje iz izvora bliskih produkciji, nosit će naziv “Game od Kladuša”. Naime, ovaj serijal će da obrađuje teme migrantske krize i načina na koji se Europska unija ali i čitav kontinent nosi sa istom na bedemima Bosne i Hercegovine.

“Prezadovoljni smo što ćemo imati priliku da jednu ovako veliku produkciju dovedemo i u Bosnu i Hercegovinu. Posljednja dešavanja s migrantima su nas dovela do zaključka da bi zaist abilo dobro obraditi ovu temu jer nam se čini kako se u Krajini formira u potpunosti nova država sa svojim pravilima i svojim zakonima, a da to niko baš i ne uzima za ozbiljno. Prijetnja dolazi sa juga ovaj put, a moćne sile Kraljevstva EU će morati da se bore protiv potencijalnih problematičnih novih sugrađana za koje se ne može jasno utvrditi sa kojim namjerama dolaze u Europu i koje godišnje doba za sobom nose. Mi smo bili u trogodišnjem procesu skupljanja svih potrebnih dokumenata i sada smo u fazi kada već lagano možemo početi pirpremati snimanja. Planiramo također organizovati i velike kastinge koji će nas dovesti potencijalno do velikih zvijezda, a veoma je bitno za naglasiti da će i migranti imati priliku da se prijave za ovo, jedinstveno skustvo, učešća u snimanju i produkciji velike priče kao što je Game of Kladuša” – izjavio je za naš portal zamjenik predsjednika potpredsjednika zamjenika načelnika PR službe iz Velike Kladuše.

Game of Kladuša predstavlja svojevrstan nastavak mega popularne serije “Igra prijestolja” odnosno Game of Thrones koja je doživjela svoju posljednju sezonu ove godine.