Fudbalski klub Sarajevo iz Sarajeva je danas postavljen na kinesku stranicu za kupoprodaju AliExpress.

Naime, nakon što je Amidža, gospodin Vincent Tan, koji je bio većinski vlasnik ovog kluba odlučio da preda udio većinskog dijela upravljačkih prava investitoru iz Vijetnama Nguyen Hoai Namu, ovaj je odlučio da postavi ovaj klub na ovu stranicu.

“Ja nisam kupio taj neki klub tamo na Balkanu. To se desilo sasvim slučajno. Došao meni Vincent u goste i otišli smo malo vani da jedemo. Sjedili u ovoj jednoj kafani Šau Lin kod onog brke iza Daung Dan ulice i kaže on meni mogli smo malo karata. Mi volimo tako malo zakotrljat’, ali kod nas su ulozi malo veći. I krenula mene karta haos, baš me ono ide. Nije prošlo ni po sata ja sam Vincenta izuo jedno dva miliona. Nervira se on, čupa kosu, meni baš ono lijepo. Taj dan sam ub’o još jedan pos’o, ma sve mi potaman. Helem, da ne duljim, nestade njemu keša. Zove on onog svog malog što mu nosi pare, ka’e, idi donesi još dva miliona. Kaže mali, odakle da ti donesem, ne rade banke, a nismo u Maleziji. Meni šega i pitam ja njega ima li šta drugo da stavi na sto u račun. Kaže on, ima neki klub u Bosni. Ja nisam znao baš gdje je to, pa smo se malo s mapama pozabavili. Helem, nije to meni bilo nešto, ali kontam, haj i ja se tim fudbalom nešto bavim, a i lijepo mi gledat kako ga nerviram. Daj reko’ klub. Tu me je malo stalo, počeo on dobijati, ali sam se vratio i onda je baš bilo deranje. Sad sam dobio taj klub i nisam znao šta bih drugo. Stavim na AliExpress. Ludi su Kinezi, hoće svašta kupit’ kad ih prenese”, rekao je Namu.

Ono što je obavijeno velom misterije i ostalo je nejasno i poslije današnje press konferencije FK Sarajeva, jeste koliko je tačno Vincent tan dao u račun Sarajevo, te kolika će tačno cijena ovog kluba biti na poznatoj stranici za trgovinu.