Fudbalska reprezentacija naše zemlje odigrale je najgore kvalifikacija u svojoj historiji. Reprezentacija se nije uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Njemačkoj. Kako bi ipak malo uveselili svoje navijača iz fudbalske reprezentacije BiH najavili su plasman na Evropsko prvenstvo 2040. godine.

“Naša reprezentacija je igrala jako loše i samim tim nismo se uspjeli plasirati na Evropsko prvenstvo putem kvalifikacija. Ostaje nam još baraž, ali s obzirom na protivnike male su nam šanse. Mislim da je još rano dam i tamo nastupimo jer još nismo spremni. U baražu se naravno može desiti čudo, ali jako teško. Mislim da je realnija opcija očekivati da ćemo nastupiti na Evropskom prvenstvu 2040. godine. Žao nam je stvarno navijača jer su zaslužili da pobjeđujemo, a mi to baš rijetko radimo. Sada imamo ovu Ligu nacije gdje ćemo također biti kanta za nabijanje gol razlike”, rekao je Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH.

Cijeli kolektiv fudbalske reprezentacije BiH dao je čvrsto obećanje da će se plasirati na Evropsko prvenstvo 2040. godine.

“Naši navijači zaslužili su da nas ponovo gledaju u punom sjaju i na jednom velikom takmičenju. Još uvijek je rano, ali evo mi svečano obećavamo da ćemo se sigurno plasirati na Evropsko prvenstvo 2040. godine gdje god se ono bude održavali. Mislim da je to realna opcija, jer uz ovakvu igru trenutno jako teško da se maknemo od seoskog turnira u Babinu kod Zenice. Mi nastavljamo da radimo i treniramo punom parom pa ćemo vidjeti može li se šta kroz baraž riješiti”, dodao je Džeko.