Nakon katastrofalnih rezultata, te velikog bodovnog kašnjenja za FK Sarajevo, fudbaleri Željezničara su odlučili da zvanično podignu bijelu zastavicu i kapituliraju.

“Ovo više ne može pod kožu. Mi gubimo k’o da smo Mošćanica, nas dobija ko stigne. Mi ne možemo s loptom da se sastavimo, da ne govorim da nismo u stanju napraviti jednu kvalitetnu akciju. Djeca nam se smiju, svi mole Boga da igraju s nama, jer su to sigurni bodovi. Kolektivno smo se dogovorili da damo otkaz i prijavimo se na biro. Ovako se samo brukamo”, rekao je Ermin Zec, napadač tima s Grbavice.

Oni su rano jutros kolektivno posjetili prostorije biroa, ostavili svoje podatke i zamolili za bilo kakav posao.

“Danas smo kompletnu postavu stavili u našu arhivu, te smo im rekli da ćemo ih zvati čim nešto bude za njih. Većina je izrazila želju da se više ne žele baviti fudbalom, te da im pronađemo neki drugi posao. Rekli su da su spremni na bilo kakvu vrstu rada, samo da se ne brukaju više. Oni su svi srednja stručna sprema, i nadamo se da ćemo im uspjeti naći neki posao iz struke. To su većinom električari, ugostitelji i automehaničari, te se nadamo da neće biti problem”, izjavila je Maja Arhiv, uposlenica biroa.

Određeni broj Željezničara je već predao papire za rad u Njemačkoj, te se iskreno nadaju da će tamo nastaviti graditi svoju sreću.