Nakon što su se propisno obrukali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Kataru, reprezentativci su kritikovali uslove kampa u Zenici. Iako je prije par godina kada je napravljen bio jedan od najmodernijih kampova takvog tipa u svijetu, kamp u Zenici ima jedan veliko problem, a to je nedostatak dobrih kafana u blizini.

Kao što svi znate mi kad dođemo da igramo za reprezentaciju volimo dobro pojest, popit i proveseliti se u kafani. To nam je ovdje onemogućeno, nema ni jedna jedina kafana gdje bi se mi kao igrači mogli malo opustiti pred važnu utakmicu. Zbog toga nema nikako ne odgovara da boravimo u ovom kampu. Većina igrača se slaže da od sada pripreme radimo u Sarajevu gdje je noćni život mnogo bogatiji nego ovdje u Zenici jer smatramo da će i rezultati na terenu biti bolji”, rekao je ispred svih igrača Miralem Pjanić, reprezentativac BiH.

Nogometni savez BiH nakon iskazanog nezadovoljstva igrača dao je gradu Zenici rok od pola godine da izgradi kompleks kafana u neposrednoj blizini trening kampa reprezentacije.

“Mi dajemo rok gradu Zenici da izgradi cijeli kompleks kafana odmah pored našeg kampa. Kompleks mora sadržavati sve znači kafane sa muzikom uživo, restorane, šiša barove, disko klubove pa čak i striptiz barove. Ako to grad Zenica ne ispuni u zadanom roku mi ćemo biti primorani da napustimo ovaj grad i više nikad se tamo ne vratimo. Moramo poštovati želje igrača i priuštiti im najbolje moguće uslove”, rekao je Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog saveza BiH.