Građani Zenice danas imaju priliku uživati u skoro pa proljetnim temperaturama. Sunčano vrijeme izmamilo je na zeničke ulice građane koji su odlučili iskoristiti ovu priliku i uživati u lijepom vremenu dok u drugom dijelovima BiH pada obilna kiša. Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prepisao je sebi zasluge za sunčano vrijeme i poručio građanima da će uvijek biti uz njih.

“Četvrti po veličini grad u BiH zaslužuje samo najbolje. Evo vidite danas je situacija da je u Zenici toplije nego u Mostaru što je svakako presedan. BiH se bori sa obilnim padavinama i mogućim poplavama, a građani Zenice uživaju u proljetnom vremenu. Ne bi da se hvalim i da zvučim nekako narcisoidno jer sam ipak gradonačelnik Zenice, a ne Banja Luke, ali mislim da sa ja zaslužan za ovo sunčano vrijeme. Kako smo mi došli na vlast sve je u Zenici krenulo na bolje pa čak i vremenske prilike. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće da je ona kriminalan SDA ostala da vlada”, rekao je Fuad Kasumović. gradonačelnik Zenice.

Gospodin Kasumović ovim je potezom dodatno pridobio srca građana Zenice koji su mu i do sada davali ogromnu podršku.

“Ja sam i prije davao podršku gospodinu Kasumoviću i naravno glasao za njega. Nakon ovog što nam je danas priredio stvarno mu skidam kapu. Dok se građani u drugim gradovima ove naše zemlje smrzavaju mi ovdje uživamo u majicama kratkih rukava, a za sve je to zaslužen naš divni gradonačelnik. Nadam se da će ovakvo vrijeme ostati i u narednim danima jer sam planirao otići sa porodicom na Smetove”, rekao je Salko Buhtla, pekar iz Zenice.