Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović polako, ali sigurno gubi konce svoje vlasti u cijelom kantonu. Nakon što je nekoliko članova napustilo njegovu stranku, SDA je nekako uspjela skupiti većinu i samo je pitanje dana kada će pasti cijela Vlada ZDK. Kako ne bi ostao bez vlasti na kantonalnom nivou gospodin Kasumović predložio je da ZDK ima dvije vlade.

“Ovo što se sada dešava u ZDK stvarno prelazi sve mjere i granice dobrog ukusa. Ovdje se svađamo kao neka djeca u vrtiću i prepucavamo se kao da nismo odrasli ljudi. Skupili su većinu i svaka im čast na tome, ali zašto to automatski mora značiti da mi idemo u opoziciju. Kako se ne bi više svađali i prepucavali ja sam fino predložio da ZDK od sada ima dvije vlade. Na taj način fino rješavamo sve problema kako naš narod kaže vuk sit, a ovce na broju”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gospodin Kasumović sa svojim se saradnicima napravio i detaljan plan funkcionisanja dvije vlada u jednom kantonu.

“Ja sam radio i dan i noć na ovom planu samo kako bi iz svega ovoga izašlo nešto dobro. Podijeliti ćemo ministarstva i svaka vlada će imati svoja zaduženje. Također, jedna drugoj se neće miješati u rad i politiku. Mislim da bi ovo moglo uspjeti posebno zbog toga što što bi ZDK postao jedini kanton sa dvije vlada u svijetu i to bi ga čini jedinstvenim. Ništa nas ne košta da probamo ovako pa neka ide dokle ide, a za dalje ćemo vidjeti. Ja sam napravio plan sada je loptica na novoj većini”, dodao je Kasumović.