Parking Kantonalne bolnice u Zenici je tama broj jedan u ovom gradu. Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović smatra da se parking nalazi na gradskom zemljištu i da bolnica nema pravo naplaćivati usluge parkinga i zadržavati novac za sebe. Dok se ova situacije ne riješi gospodin Kasumović poručio je da bi pacijentima bilo najbolje da u bolnicu idu pješke.

“Nemojte dozvoliti da vas iko pljačka pa makar to bilo i za jednu marku. Stvarno je sramota šta bolnica radi i ja to neću više dopustiti. Zemljište na kojem se parking nalazi je gradsko i grad Zenica jedini ima pravo naplaćivati parking tu. Bolnica je godinama uzimala novac od građana i to je jedna velika sramota. Dok se ova situacije ne riješi mislim da bi bilo najbolje da građani pješke idu u bolnicu. Ako ne možeš pješke ima fino autobus, ali nikako nemojte da idete automobilom i plaćate parking”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Rješavanje ovog probleme i spor između Kantonalne bolnice i grada Zenice bi mogao potrajati određeno vrijeme, a gospodin Kasumović poručio je građanima da budu pametni.

“Nemojte ispadati budale i davati pare bez veze. Bolnica to uzima za sebe i ko zna gdje ide taj novac. Idite fino pješke ako trebate u bolnicu i riješen problem. Ja sam uvijek bio da za ideju da parking bude besplatan, ali određene interesne skupine su protiv toga. Vidjet ćemo šta će biti i odmah moram reći da je ovo borba koja će trajati godinama”, dodao je Kasumović.