Sukob između gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića i kompletnog odbora SDP-a u ovom gradu je u punom jeku. Gospodin Kasumović optužio je neke članove SDP-a za kukavičluk, a danas je otišao i korak dalje. Fuad Kasumović najavio je zabranu postojanje SDP-a u Zenici i time zadao ozbiljan udarac ovoj stranci.

“SDP je nekad bio stranka na koju se mnogi ugledali, ali to danas nije slučaj. Imaju dosta kukavica u svom sastavu i mnogi ih kriste samo kako bi došli do vlastitih interesa. Ja to u svom gradu neću toleristi i već sam se svađao sa njima prije, ali sada je situacije eskalirala. Optužuju oni mene, optužujem ja njih pa ćemo vidjeti ko će dalje dogurati. Kada sam malo bolje razmislio shvatio sam da mi ovakav SDP i ne treba u gradu tako da ću vjerovatno zabraniti njegovo postojanje u Zenici”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gospodin Kasumović najavio je i da će članovima SDP-a Zenica dati sve neophodne demokratske izbore kako bi odlučili u koju stranku žele prijeći nakon zabrane postojanja SDP-a u ovom gradu.

“Svi članovi SDP-a će moći izabrati u koju stranku žele prijeći, ako žele ostati u Zenici. Samo im ne bi preporučio da to bude SDA jer ćemo i njih uskoro gledati da ukinemo. Neću nikoga nagovarati da pređe u moju stranku i svako će imati izbora. Također, ako neko želi ostati u SDP taj se komotno može odmah iseliti iz grada i svoju sreću potražiti negdje drugo. Dosta je više bilo i njihovog zuluma moram im jednom zauvijek pokazati ko je glavni u Zenici”, dodao je Kasumović.