Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović na velika vrata je najavio rekonstrukciju glavnog gradskog trga u ovom gradu. Gospodin Kasumović poručio je da će Zenica imati najmoderniji trg ne samo u zemlji nego i u svijetu. Pored rekonstrukcije u Zenicu bi se na trg Alije Izetbegovića trebao preseliti i Time square iz New Yorka.

“Zenica je jedan od najljepših gradova u BiH i to je činjenica htjeli to pojedinci priznati ili ne. Kako bi još bolje ukrasili naš biser ja sam se odlučio na projekt renoviranja glavnog gradskog trga koji nosi naziv Alija Izetbegović. Sada je to jedna ulica sa par spomenika i nije ni malo zanimljiva. Međutim, nakon rekonstrukcije i obnove to će opet biti mjesto puno života sa raznim sadržajima. Jedna od glavnih atrakcija će biti Time square iz New Yorka kojeg smo kupili i kojeg ćemo kompletnog preseliti u Zenicu”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gospodin Kasumović priznao je da Time square ipak nije bio prvi izbor za glavni gradski trg u Zenici.

“Prvo sam mislio da prenesemo piramide iz Egipta, ali to mi je bilo kao da kopiramo Visoko pa smo odustali od ideje. Imali smo nekoliko pregovora oko kupovine Eiffelovog tornja i Kipa slobode, ali sve nam je to propalo. Prekucao sam još na neka vrata, ali Time square nam je na kraju ispao kao najbolja opcija. Jako sam sretan što će se ovaj projekt realizovati i što će Zenica napokon zasjati punim sjajem. Tamo u New Yorku su već počeli sa rasklapanjem Time squarea u manje komade kako bi ga bilo lakše transportovati kod nas”, dodao je Kasumović.