Saga oko autobuske stanice u Zenici dana je konačno dobila svoj kraj. Sud je stanicu vratio Zenicatransu iako je prije nekoliko mjeseci gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović stanicu uknjižio na grad. Kako bi grad Zenica imao dobio svoju stanicu, Fuad Kasumović najavio je gradnju još jedne glavne autobusku stanicu u ovom gradu.

“Ovaj sud radi u službi SDA i to je sada svima jasno. Ja sam vratio stanicu gradu Zenici, ali oni su nam to opet oduzeli i predali stanicu firmi u stečaju što je van svake pameti. Ja sam zbog te stanice zaglavio i zatvora, ali izgleda da je to sve bilo uzalud. Ja se neću predati i nikad nećemo glavnu stanicu predati tamo nekim firmama koje se sutra mogu ugasiti. Ako ne možemo uzeti ovu stanicu mi ćemo fino napraviti novu glavnu stanicu”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gospodin Kasumović najavio je da grad već traži mjesto za novu glavnu stanicu u Zenici koja će tako postati jedan od rijetkih gradova u svijetu koji će imati dvije glavne autobuske stanice.

“Mi već počinjemo sa projektom nove glavne autobuske stanice i hoćemo da to bude sto posto vlasništvo grada. To kada napravimo neće nam niko moći oduzeti. Mi marke nismo uložili u ovu staru stanicu tako da će ona svakako sama od sebe propasti u bliskoj budućnosti. Također, sve autobuske linije ćemo prebaciti na novu stanicu tako da ova stara neće imati nikakve funkcije i samo će onako bezveze postojati”, dodao je Kasumović.