Na izuzetno oduševljenje građana Kantona Sarajevo, poslovni, ali i privatni život popularnog Fuada Backovića Deena, cvjeta iz dana u dan. Nakon što je decenijama bio na budžetu građana, mnogi od njih su zadovoljni što je novac odlazio u prave ruke.

“Ja sam sine penzionerka i po čitave dane šta radim, samo pratim te medije. Ne samo da gledam TV, već su mi unuci dali neki svoj stari laptop, pa ti ja polako ujutro protabirim portale, sve su me naučili. I upratim ti ja da je Deen naš tako otišao u Ameriku, snašao se. A meni bude drago kada se tako mlada i fina djeca naša snađu vani, i neka im uplaćuju pare iz budžeta da oni tamo žive. Što da ne, treba. Nana voli kada država našoj djeci daje”, ističe nana Rasema, penzionerka iz Sarajeva.

Deen je i nakon odlaska u Ameriku dobijao novac iz budžeta preko svog oca Zaima, kako bi mogao trošiti po skupom Los Angelesu. Trenutno mu je zafalilo nešto novca za renoviranje, pa je ponovo potražio pomoć rodnog grada.

“Dečko i ja smo sada uselili u novu kuću, i potrebno je uraditi velika renoviranja. Znate kakav je život ovdje, ne možeš da ne odeš na neki party, troše se pare k’o lude i onda ne možemo sve da uradimo kako treba. Zato bih zamolio Vladu KS da mi još samo jednom pomogne, da mi daju neki podsticaj kako bi mogao to završiti. Meni ne treba mnogo, nekih 75.000 dolara je potrebno da se sve završi i da konačno stanem na noge. Nadam se da će imati sluha i izaći mi u susret”, rekao je Fuad Backović Deen.

Kao opravdanje za podsticaj, Deen naglašava da je on ipak dva puta predstavljao BiH na Eurosongu, te bio član popularnog 7UP-a, što je od itekako velikog kulturnog značaja za BiH.