Udruženje frizera Kantona Sarajevo izašlo je u javnost s novom odlukom koja obavezuje sve frizere da od svojih mušterija, koje žele da ošišaju šiške, zahtijevaju na pokaz dokaz o psihičkoj stabilnosti prije nego što pristupe šišanju. Ukoliko osoba koja želi šiške ne donese ovakav dokaz, ista neće imati pravo da bude ošišana i da to šišanje plati.

“Najiskrenije, mi nismo imali drugu opciju nego da donesemo ovu odluku. Naime, u posljednje vrijeme, veliki broj ljudi, pretežno žena, dođe u frizerski salon, traže šiške i onda kada ih frizer ošiša na taj način polude, imaju histerične napade i plaču, jer im se to ne sviđa. Mi nismo čarobnjaci. Ako nam mušterija traži šišanje, mi ćemo joj to omogućiti i odgovarat ćemo za tu frizuru u onoj mjeri u kojoj možemo. Ako nekom šiške ne stoje, to nije naš problem i naša odluka. Ti ljudi su ih sami tražili. Kako bismo izbjegli ove situacije u budućnosti, od danas je na snazi odluka da će šišanje šiški klijentima biti moguće samo uz validnu potvrdu da nemaju psihičkih problema. Ukoliko imaju takvu potvrdu, mi ćemo im rado omogućiti šišanje po njihovoj mjeri i standardima” – izjavio je za naš portal predsjednik Udruženja Mirsad Britva.

Britva je na kraju razgovora dodao da želi upozoriti sve osobe koje žele da šišaju šiške da dobro razmisle prije nego se odluče na taj korak, jer je to jedina vrsta frizure koja se ne može popraviti dok kosa sama ne izraste.