Universal Pictures i Gary Scott Thompson su objavili gdje će njihova sljedeća lokacija biti za snimanje franšize Fast and Furious, koja je planirana već za kraj ove i početak iduće godine.

Naime, radi se o glavnom gradu Bosne i Hercegovine – Sarajevu.

“Mi smo do sad radili razne stvari sa našom franšizom kako bismo unaprijedili performans akcije. Sve je počelo kao još jedan film o automobilima koji su brzi i ilegalnim trkama dobrih momaka i djevojka, koji su upali u loše društvo. Nakon što smo ga snimili i nakon što je napravio BUM, morali smo nastaviti snimati da bi novac nastavio pristizati. Sad smo malo u belaju. Ne znamo gdje dalje. Dom i ekipa su već nekoliko puta spasili svijet, pa nam ponestaje ideja. Plašimo se da, ako odemo dalje, morat ćemo im početi davati super moći. Ovo sa Sarajevom je super ispalo i dalo nam je ideju kako dalje, koji smjer da uzmemo. Pravimo sada novi film Tram Drift, gdje će glavni junaci da se fokusiraju na vožnju i drift tramvajima”, rekao je Scott.

Trenutni kreatori ovog serijala filmova izrazili su zabrinutost zbog situacije koja se trenutno dešava u Bosni i Hercegovini, a gdje sve ist glumci igraju u svim serijama i filmovima. Pribojavaju se da na snazi nije neki zakon koji nalaže da u svim radovima iz filmske industrije ne moraju da igraju domaći, isto glumci i glumice.