Kako rapidno poprimamo trendove tako i proces vjenčanja i svadbi nije zaobišao globalni trend. Naši mladenci u korak prate novitete a fotografi ispred sebe imaju težak zadatak, za šta im skidamo kapu s glave. Tim povodom, fotografisanje vjenčanja je ušlo u olimpijsku disciplinu.

“Kroz kakve golgote mi prođemo tokom shootinga prije svadbe, to bolje da niko ne zna. Danas parovi izmišljaju različite lokacije i poze kako bi svoje sudbonosno da obilježili na što originalniji način. S druge strane nama to pravi izazov, al’ u nekim situacijama im ne možemo objasniti da nešto nije izvodivo. Oni samo uzvraćaju argumentom platio sam te masno, ima da fotkaš”, rekao je Arnej Misirlić, direktor Šećerlame.

Bizarne i krajnje nemoguće stvari se traže gotovo svakodnevno, a fotografi pokušavaju da udovolje svojim klijentima na svaki mogući način.

Nekad mi se znalo desiti da tokom shootinga prođem i preko 300 kilometara, jer u jednom danu mladenci žele fotografije i s planine i s mora, pri tom da su zakačeni na padobran koji vuče gliser, ili da stoje na vrhu litice. Jedan klijent mi je tražio da ih fotkam kako skaču iz svemira na Zemlju. Nakon tri sata objašnjavanja, uspio je da shvati da nemam svemirsku sondu. Moji fotografi su na ivici, ne znam kako da se nosim s tim”, dodao je Misirlić.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine izdvojio je sredstva kako bi organizovao kondicione i fizičke pripreme svim registrovanim fotografima za svadbe na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.