Predsjednik Naše stranke, Edin Forto, pozvao je sve članove da se hitno vrate u Sarajevo, kako bi se pripremala konačna odbrana od SDA. Forto je u konkretnoj poruci putem WhatsApp-a dao striktnu uputu kako da se djeluje.

“Istina je da sam pozvao sve naše kandidate ne samo iz Sarajeva već i iz ostatka Bosne i Hercegovine, da se pod hitno vrate u glavni grad. Bitka sa SDA mora biti proračunata, taktična i ne smijemo se zalijetati. Ukoliko se raspemo na više polja po državi, bojim se da će nas pregaziti jer svugdje imaju više simpatizera nego mi. Naš prvi cilj borbe je da utemeljimo vlast na Marijin dvoru, naselju koje je autohtona baza fine gradske raje, kako bi dalje mogli nastaviti borbu za državu”, naglasio je Forto.

Marijin dvor je pored moralne simbolike jako bitna strateška lokacija, na kojoj se može obezbjediti kompletna infrastruktura za dalji otpor.

“Tu imamo bolnicu, policijsku stanicu, dva velika tržna centra, kino, lijepe kafiće i zgradu Parlamenta BiH. Dakle sve mete od primarnog značaja su tu, tako da kada učvrstimo vlast u ovom dijelu, širit ćemo se dalje i oslobađati Sarajevo. Nakon apsolutnog preuzimanja glavnog grada, tek onda možemo krenuti u oslobađanje domovine od korumpirane vlasti. Moramo ovu bitku voditi korak po korak, jer je neprijatelj jako dobro organizovan, logistički fantastično uvezan i masovno rasprotranjen širom zemlje. Brojčano ga ne možemo pobijediti, ali na svakom pedlju teritorije koju oslobodimo ćemo napraviti po jednu ambasadu SAD-a, i svakodnevno ćemo organizovati parade kako se ne bi usudili da nas napadnu”, dodao je Forto.

Operacija kodnog naziva “Ljubi ga majka” je pokrenuta sinoć, a svi članovi stranke imaju rok od 24 sata da se jave u centralu Naše stranke na Marijin dvoru, kako bi dalje bili raspoređeni na zadatke.