Burni izbori su iza nas, a na političarima je samo da još formiraju vlast. Ipak, ništa ne sluti na to da će se formiranje vlasti desiti uskoro. Sada je došla i službena potvrda za to. Političari u našoj zemlji su najavili da će se vlast formirati tek kad se završe zimovanja.

“Mi smo stvarno mislili da možemo formirati vlast do kraja ove godine, ali izgleda da nema ništa od toga. Mi sada idemo na zimovanja i nećemo biti dostupni za bilo kakav posao. CIK je malo odužio sa brojanjem ovih glasova i onda su nama ruke sada vezane. Moramo otići na zimovanje kako bi se malo odmorili od ove naporne izborne godine, a formiranje vlasti može malo i da sačeka. Mislim da je to fer i da građani nemaju pravo očekivati od nas da radimo dva ili tri mjeseca bez ikakvog odmora”, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

Prema nezvaničnim informacijama političari će krenuti u rješavanje pitanje formiranje vlasti krajem februara naredne godine kada bi se svi trebali vratiti sa zimovanja.

“Mislim da je kraj februara ili početak marta realna opcija da se krene u tu priču. Na ovaj način dajemo vremena i CIK-u da vide jesu li gdje pogriješili. Mislim da bi do kraja sljedeće godina vlast trebala biti formirana ako počnemo odmah po povratku sa zimovanja. Moramo misliti na svoje zdravlje i odmarati, a ne na silu da formiramo neke vlasti i ulaziti u besmislene koalicije”, rekao je Elmedin Dino Konaković, predsjednik Naroda i Pravde.