Nakon sinoćnjeg fijaska na domaćem terenu i poraza od vječitog rivala Fudbalskog kluba Sarajevo, uprava Fudbalskog kluba Željezničar je donijela stratešku odluku.

Naime, uprava je shvatila da nakon ovakvog poraza Željo nema šta da radi u najjačoj fudbalskoj ligi, pa su odlučili da se okušaju u nekom sportu koji bi više pasao trenutnoj ekipi.

“Naše znanje i fudbalske vještine su pokazane. Nemamo mi više šta tražiti u tom sportu. Većina ljudi ne vjeruje da se uopće u bosanskohercegovačkim fudbalskim takmičenjima ne mogu desiti ovolike razlike u rezultatima. Stoga smo donijeli tu tešku, ali vjerujemo, pravu odluku da se prebacimo na karling. To je plemenit sport bez nasilnih duela u borbi za loptu, bez mnogo trčanja. Sarajevo je zimski olimpijski grad za koji bi bilo logično da ima jedan karling klub, te da se konačno pokaže u najboljem svjetlu na svjetskom sportskom nebu”, rekao je Amar Osim, šef stručnog štaba FK Željezničara.

Na novinarsko pitanje o infrastrukturalnom rješenju za novi Karlinški klub Željezničar, Osim je rekao da ne treba mnogo resursa da se stadion Grbavica prekvalifikuje u zimsku dvoranu Grbavica.

“Pa neće tu trebati mnogo. Nama samo treba krov i da se napravi led umjesto trave. To se može jednom akcijom navijača i simpatizera kluba. A ono kamenje i one džogere možemo nabaviti u Pennyu i kod ovog jednog našeg kamenoresca. On inače radi nadgrobne spomenike, ali kontam da ne bi trebalo biti mnogo komplikovano da napravi i one lopte. Ono što možemo garantovati jeste da ćemo biti karling klub s najjačim navijačima na svijetu. Jedino su oni sinoć bili na visini zadatka”, zaključuje Osim.